Nieuws

Werkzaamheden Pannerood gestart

Geplaatst op 01-04-2021

We zijn gestart met de werkzaamheden in de Panneroodflat. Na al 462 woningen in de Kleurenflats te hebben opgeknapt, worden nu ook de woningen in de Panneroodflat energiezuiniger en comfortabeler.

De entrees en de buitenkant van de flats worden opgeknapt en afsluitbaar. De plint met bergingen maken we door transparantie veiliger. Er komt een nieuwe voor- en achtergevel en de woningen krijgen een vernieuwde keuken, badkamer en toilet.

Energiezuiniger
De woningen worden energiezuiniger en gaan van label G naar label A. We vervangen de verwarmingsinstallatie en bereiden deze voor op warmtekoude opslag of warmtenet. Tijdelijk plaatsen we 2 nieuwe grote centrale ketels tot er een alternatieve bron beschikbaar is. Gasaansluitingen en gastoestellen in de woningen worden verwijderd en de bewoners krijgen een inductiekookplaat met een daarvoor geschikte pannenset. Ook deze 4e flat is na de ingreep voorbereid op onze overheidsdoelstelling; gasloos in 2050.

Veel groot onderhoud pakken we nu in één keer aan. Mooi om bij de onderhoudsronde tegen geringe meerkosten de verduurzamingdoelstelling –zonder extra overlast- mee te kunnen nemen. Daarmee kan straks ook deze flat weer minimaal 30 jaar mee.

Planning
We doen er alles aan om risico’s in verband met corona te beperken. Bewoners kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van een compleet ingerichte logeerwoning gedurende de ingreep. De keuze is aan de bewoner of ze daar willen logeren. In Kleurrijk is bovendien een rustruimte ingericht waarbij rekening is gehouden met de coronarichtlijnen.

Ondanks alle deze richtlijnen leveren we in 13 werkdagen een woning op en gaat het nu ook weer in goede samenwerking met de bewonerscommissie, aannemer Ooijevaar, het sociale wijkteam en de bewoners. Iedere dag starten we in een volgende woning en leveren we een woning op. Naar verwachting wordt het hele complex eind 2021 opgeleverd.

Terug naar overzicht