Informatie voor nieuwe huurders

Welkom in uw nieuwe woning

Op deze pagina vindt u informatie die voor u als nieuwe huurder van belang is zodat u zich snel thuis voelt in uw nieuwe woning. Wij wensen u veel woonplezier!

Overname

Misschien wilt u spullen, zoals vloerbedekking en gordijnen, overnemen van de vertrekkende huurder. Dit kunt u regelen door samen met de vertrekkende huurder het 'overnameformulier' in te vullen. Hierop legt u samen vast welke goederen worden overgenomen en als dat van toepassing is, welke prijs u daarvoor afspreekt. Dit is en blijft altijd een afspraak tussen u en de vertrekkende huurder.

De opzichter beoordeelt de overname. Samen met de overname worden ook de rechten en plichten behorende bij de overgenomen goederen overgenomen. U bent niet verplicht om goederen over te nemen van de vertrekkende huurder.

Zelf regelen na verhuizing

Als u net bent verhuisd of net de sleutel hebt gekregen, is het van belang dat u direct een aantal zaken regelt. U zorgt voor het aanvragen van gas, elektra, (kabel)televisie, telefoon en internet en het afsluiten van verzekeringen. U bent vrij om een keuze te maken uit de beschikbare aanbieders. U vindt hier meer informatie.

Iets stuk in uw woning?

U kunt uw reparatieverzoek 24 uur per dag melden. Kijk in het Onderhouds-ABC om te zien of ZVH iets voor u repareert, of dat u het zelf kan repareren.

Tips voor onderhoud van uw woning

Veel ongemakken in uw woning kunt u zelf voorkomen en oplossen. Graag geven we u een aantal tips over het onderhoud van cv en waterleiding, het belang van ventileren, hoe u vocht voorkomt, legionella en nog veel meer nuttige tips.

Zelf klussen in uw woning mag

Wij begrijpen dat u van uw nieuwe woning uw thuis wilt maken. Daarom mag u in veel gevallen zelf klussen. Wel geldt een aantal regels en voor sommige klussen is het nodig dat uw vooraf toestemming aan ZVH vraagt.

ZVH_20_maart_2009____069.jpg