Nieuws

Woning sneller warm en behaaglijk

Geplaatst op 28-02-2024

In de Bomenbuurt wordt momenteel hard gewerkt aan de verduurzaming van onze woningen. Als bewonersbegeleider komt ZVH-medewerkster Mirill Brands regelmatig bij bewoners thuis.

Meneer en mevrouw Hut wonen al sinds 1 september 1978 naar volle tevredenheid op de Sparrestraat. Mirill heeft een afspraak met ze gemaakt om te vragen naar de ervaringen over de uitgevoerde werkzaamheden. Onder het genot van een kopje koffie en een koekje vraagt Mirill hoe het is verlopen.

Het echtpaar Hut was blij toen ze hoorden dat ZVH hun huis zou verduurzamen. De woningen waren er aan toe, maar er kwam evengoed veel bij kijken vertellen ze. De zolder moest namelijk leeg omdat het dak van binnenuit werd geïsoleerd. Gelukkig werden er containers beschikbaar gesteld waar de bewoners gebruik van konden maken. Meneer Hut geeft aan dat het contact met de werklui, uitvoerder en ZVH goed verlopen is en nog steeds goed is.

Als Mirill vraagt hoe ze terugkijken op de uitgevoerde werkzaamheden, geeft meneer Hut aan dat het erg snel ging. De kozijnen zaten er binnen een dag in. Omdat mevrouw Hut afhankelijk is van hulp, werd het werk stap voor stap uitgevoerd. Eerst boven slopen, daarna de nieuwe kozijnen erin en daarna pas beneden. Dan hoefden we niet te lang in de kou te zitten. “Alles ging heel snel, en keurig hoor”, geeft mevrouw Hut aan. “Ze hebben rekening gehouden met mijn omstandigheden”.

“We merken echt een verschil van warmte in huis”, vertelt meneer Hut. “De gordijnen in de woonkamer hangen nu stiller dan voorheen”. Het echtpaar geeft aan dat ze nu pas voelen dat de woning sneller warm en behaaglijk is. Er was voorheen sprake van optrekkend vocht. Maar door het aanbrengen van vloerisolatie behoort ook dat tot de verleden tijd. Vocht heeft nu geen kans meer om in de zijmuren te gaan zitten.

Verbeterpunten

Een verbeterpunt is er ook. “De werklui liepen heen en weer door het sloopwerk in de woning, dat had wel even anders gekund”, geeft meneer Hut aan. Aan het eind van het gesprek laat meneer Hut nog een paar opleverpunten zien, die Mirill inmiddels heeft gedeeld met de uitvoerder.

Terug naar overzicht
Foto heer en mevrouw Hut.jpg