Nieuws

Blij met een A voor huurdersoordeel Aedes Benchmark

Geplaatst op 28-11-2023

Brancheorganisatie Aedes vergelijkt ieder jaar de prestaties van woningcorporaties door middel van een benchmark. Op 28 november zijn de resultaten gepubliceerd. In de benchmark worden letters toegekend. Een A-score betekent een bovengemiddelde prestatie, een B-score gemiddeld en een C-score is onder gemiddeld.

Een A-score voor huurdersoordeel

Het huurdersoordeel voor onze dienstverlening is dit jaar gestegen naar een A. Onder huurdersoordeel vallen de rapportcijfers die huurders aan de corporatie geven na een belangrijk contactmoment: bij verhuizing naar de woning, bij een reparatieverzoek of bij vertrek uit de woning. Nieuwe huurders geven ons een 8,2, vertrekkende huurders een 7,9 en huurders met een reparatieverzoek geven ZVH en onze samenwerkingspartners een 8,1. Wij zijn heel blij met deze cijfers voor onze dienstverlening.

De Aedes benchmark bestaat verder nog uit de onderdelen: bedrijfslasten, duurzaamheid, onderhoud/verbetering en beschikbaarheid/betaalbaarheid. Op 2 onderdelen scoren we beter dan vorig jaar. Zo hebben we op het onderdeel ‘Duurzaamheid’ een mooie stap vooruit gezet, van een C-score naar een B-score. Op de overige onderdelen zijn de letters gelijk gebleven. We streven ernaar om een aantal van deze onderdelen te verbeteren en de goede scores te behouden.

Meer informatie vindt u in de rapportage van Aedes.

Terug naar overzicht