Verhuisregelingen

Woont u te groot, wordt traplopen steeds moeilijker en wilt u naar een kleinere, gelijkvloerse woning verhuizen? Er zijn verhuisregelingen beschikbaar om u te ondersteunen bij het vinden van een geschikte woning die beter bij uw behoeften past. 

1)      Verhuizen vanwege uw gezondheid
Het is mogelijk dat u vanwege uw gezondheid moet verhuizen. Afhankelijk van uw klachten kunt u een GEB-indicatie (geringe ergonomische), zorg-indicatie of aanleun-indicatie aanvragen via het Sociaal Wijkteam bij u in de wijk. Zij beoordelen uw situatie. Op basis van de indicatie krijgt u voorrang via Woningnet op passende woningen. Bekijk https://swtzaanstad.nl/

2)      Van Groot naar Beter
Het lukt niet altijd om zelf aan een andere woning te komen. In dat geval kunnen we misschien direct bemiddelen. Hierbij maken we gebruik van de regeling van Groot naar Beter. Met behulp van deze regeling kunnen huurders van ZVH worden bemiddeld van een grote sociale huurwoning naar een kleinere woning. 

Bekijk de voorwaarden voor deze verhuisregeling.

Als u hiervoor in aanmerking wilt komen of meer informatie wilt, neemt u dan contact op met ZVH.

3)      Woningruil
Uw woning van ZVH ruilen met een andere woning is mogelijk. Uw aanvraag voor woningruil regelt u gemakkelijk via het formulier aanvraag woningruil.

Bekijk de informatie over woningruil zoals de voorwaarden en hoe u dit kunt aanvragen.

4)   65+ Verhuisvoordeelregeling
Als u 65 jaar of ouder bent en huurt bij één van de deelnemende corporaties, kunt u in aanmerking komen voor deze regeling.

  • U krijgt voorrang op geselecteerde, gelijkvloerse sociale huurwoningen van de verschillende corporaties via DAK WoningNet.
  • Ook heeft u recht op een verhuissubsidie vanuit de gemeente Zaanstad van €1.000,- waarmee u een deel van de verhuizing kunt betalen
  • U neemt uw oude huurprijs mee als:
    • U nog niet gelijkvloers woont. Of als:
    • Uw woning groter is dan 70 vierkante meter en 4 of meer kamers heeft.
    • Tenzij de netto huur van de nieuwe woning lager is.

Deze regeling loopt voorlopig tot 1 januari 2025. Belangrijk: Uiteraard controleert de corporatie bij de voorlopige toewijzing of de voorrang juist is. Mocht het gebruik van de voorrang niet terecht zijn, dan vervalt de voorrang en krijgt u de woning niet toegewezen. De corporatie gaat dan verder met de volgende kandidaat.

Het is aan uzelf om te reageren op deze woningen. Ze worden geadverteerd via DAK WoningNet. Ze zijn makkelijk te herkennen aan het label 65+ Verhuisvoordeel. Als een woning met deze regeling wordt aangeboden kunt u in het woningaanbod hierop filteren bij ‘Doelgroep woning’. In deze brochure vindt u een overzicht van de beschikbare seniorenwoningen in Zaanstad.

U komt hiervoor in aanmerking als u aan alle voorwaarden voldoet.

5) Voorrang vrijesectorwoningen
Woont u nu in een sociale huurwoning van ZVH? Dan komt u in aanmerking voor voorrang op onze woningen in de vrije sector. Huurders die een zelfstandige sociale huurwoning achterlaten krijgen van ZVH krijgen voorrang bij het toewijzen van een vrijesectorwoning. 

U kunt ook voorrang krijgen op een vrijesectorwoning als u een sociale huurwoning van een woningcorporatie in de Zaanstreek of in de stadregio Amsterdam leeg achterlaat.

Bekijk de voorwaarden en voorrangregels voor vrijesectorwoningen.

6) Voorrang koopwoningen
Huurders van een sociale huurwoning in de gemeente Zaanstad krijgen voorrang op een woning die ZVH of Parteon te koop zet.

Bekijk de voorwaarden en voorrangregels op Koopvoorrang bij achterlaten sociale huurwoning.

Echtpaar Visser.jpg

Ook het echtpaar Visser maakte gebruik van de verhuisregeling. Lees verder.