Informatie voor nieuwe huurders

Op deze pagina vindt u informatie die voor u als nieuwe huurder van belang is zodat u zich snel thuis voelt in uw nieuwe woning. Wij wensen u veel woonplezier!

Overname

U wilt misschien wel zaken zoals vloerbedekking en gordijnen overnemen van de vertrekkende huurder. Dit kunt u regelen door samen met de vertrekkende huurder het 'overnameformulier' in te vullen. Hierop legt u samen vast welke goederen worden overgenomen en soms ook welke prijs u daarvoor afspreekt. Dit is en blijft altijd een afspraak tussen u en de vertrekkende huurder.

De verhuurmakelaar beoordeelt de overname. Samen met de overname worden ook de rechten en plichten die bij de overgenomen goederen horen, overgenomen. U bent niet verplicht om goederen over te nemen van de vertrekkende huurder.

Zelf regelen na verhuizing

Als u net bent verhuisd of de sleutel hebt gekregen, is het belangrijk dat u direct een aantal zaken regelt. Zorg voor het volgende:  het aanvragen van gas, elektra, (kabel)televisie, telefoon, internet en het afsluiten van verzekeringen.  U bent vrij om een keuze te maken uit de beschikbare aanbieders. Hier is meer informatie.

Iets stuk in uw woning?

U kunt uw reparatieverzoek 24 uur per dag melden. Kijk in het Onderhouds-ABC om te zien of ZVH iets voor u repareert, of dat u het zelf kan repareren.

Tips voor onderhoud van uw woning

Veel ongemakken in uw woning kunt u zelf voorkomen en oplossen. Graag geven we u nog een aantal tips over het onderhoud van cv en waterleiding, het belang van ventileren, hoe u vocht voorkomt, legionella en nog veel meer nuttige tips.

Zelf klussen in uw woning mag

Wij begrijpen dat u van uw nieuwe woning uw thuis wilt maken. Daarom mag u in veel gevallen zelf klussen. Wel geldt een aantal regels en voor sommige klussen is het nodig dat uw vooraf toestemming aan ZVH vraagt.

Afval

Heeft u grof afval en wilt u dat laten ophalen? Maak dan een afspraak bij de gemeente Zaanstad. Grof afval is afval dat niet in een ondergrondse container of afvalbak thuishoort. Bijvoorbeeld oude meubels, hout, oude spullen van ijzer, matrassen, elektrische apparaten en snoeiafval. Dit is afval dat niet bij het gewone huisvuil mag. 

Bruikbare spullen kunt u naar een kringloopwinkel brengen of door een kringloopwinkel laten ophalen. Spullen die niet meer te gebruiken zijn, kunt u ook zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation op de Symon Spiersweg 7 in Zaandam. Bij het afvalbrengstation kunt u voor groot afval ook gratis een aanhangwagen lenen.

Een afspraak maken kan online via www.zaanstad.nl (zoekterm: grof afval) of door te bellen naar 14075.  U vindt daar ook een overzicht van alle regels en wat de gemeente wel en niet ophaalt.

ZVH_20_maart_2009____069.jpg