Zelf aanvragen of regelen

Aansluiten gas en Elektra

Voor uw energieleverancier kunt u kijken op de website van de Consumentenbond. Ook kunt u tegen een gunstig tarief en goede voorwaarden uw gas en elektra inkopen via Woonenergie (de energieleverancier die speciaal is opgericht voor de energielevering aan huurders van woningcorporaties). Als uw nieuwe woning in een complex is, dan is er een collectieve verwarmingsinstallatie. De meterstanden vindt u op uw opleveringsstaat die u tijdens de sleuteloverdracht heeft ontvangen.

Wateraansluiting

In Zaanstad wordt het water geleverd door PWN. Als uw woning een warmtemeter heeft kunt u zich direct bij PWN melden via www.pwn.nl of telefonisch via  0900 405 07 00. Indien er geen warmtemeter in uw woning is, dan betaalt u voor uw water via de servicekosten van de ZVH.

Warmte

Als u warmte krijgt geleverd in plaats van gas. Warmte wordt geleverd in gebieden met stadsverwarming of indien u in een gebouw woont met een collectieve verwarming.

Verzekeringen

Het is verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering en een inboedelverzekering te hebben. Als u deze verzekeringen niet afsluit, kan dit u veel geld kosten als er onverhoopt iets gebeurt (brand, inbraak). In geval van bijvoorbeeld brand of lekkage krijgt u niets van de schade vergoed, worden uw spullen niet schoongemaakt en moet u de kosten van eventuele vervangende huisvesting zelf betalen. Dit kunt u voorkomen door een goede verzekering af te sluiten.

Overig

Adreswijziging of inschrijven bevolkingsregister gemeente Zaanstad. U bent verplicht dit binnen vijf dagen na uw verhuizing te doen.

  • Aanmelden voor tv, internet en telefonie.
  • Aanvraag of wijziging huurtoeslag doorgeven.
  • Opnieuw laten inschrijven als woningzoekenden bij WoningNet, via www.woningnet.nl 
  • Aanvragen huisvuilpas via HVC.