Zelf aanvragen of regelen

Aansluiten gas en Elektra

Voor uw energieleverancier kunt u kijken op de website van de Consumentenbond. Als uw nieuwe woning in een complex is, dan is er een collectieve verwarmingsinstallatie. De meterstanden vindt u op uw opleveringsstaat die u tijdens de sleuteloverdracht heeft ontvangen.

Wateraansluiting

In Zaanstad wordt het water geleverd door PWN. Als uw woning een warmtemeter heeft kunt u zich direct bij PWN melden via www.pwn.nl of telefonisch via  0900 405 07 00. Indien er geen warmtemeter in uw woning is, dan betaalt u voor uw water via de servicekosten van de ZVH.

Warmte

Als u warmte krijgt geleverd in plaats van gas. Warmte wordt geleverd in gebieden met stadsverwarming of indien u in een gebouw woont met een collectieve verwarming.

Verzekeringen

Het is verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering en een inboedelverzekering te hebben. Als u deze verzekeringen niet afsluit, kan dit u veel geld kosten als er onverhoopt iets gebeurt (brand, inbraak). In geval van bijvoorbeeld brand of lekkage krijgt u niets van de schade vergoed, worden uw spullen niet schoongemaakt en moet u de kosten van eventuele vervangende huisvesting zelf betalen. Dit kunt u voorkomen door een goede verzekering af te sluiten.

Overig

Adreswijziging of inschrijven bevolkingsregister gemeente Zaanstad. U bent verplicht dit binnen vijf dagen na uw verhuizing te doen.

  • Aanmelden voor tv, internet en telefonie.
  • Aanvraag of wijziging huurtoeslag doorgeven.
  • Opnieuw laten inschrijven als woningzoekenden bij DAK WoningNet
  • Aanvragen huisvuilpas via HVC.