Projecten

Nieuwbouw Timbr

Er is een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen in Zaandam en omgeving. Samen met andere partijen werken we mee aan de transformatie van de hele Kogerveldwijk, een gebied dat de komende 20 jaar ontwikkeld gaat worden tot een nieuwe stedelijke woonbuurt.

Binnenkort starten we in dit gebied samen met projectontwikkelaar Blauwhoed / KOERS met de bouw van 158 sociale- en middeldure huurwoningen in het project Timbr op de locatie van de voormalige school aan de Slachthuisstraat. Timbr wordt 13 verdiepingen hoog, modulair, circulair en klimaatadaptief.

Met een programma van 2- en 3 kamerappartementen wordt een fijne nieuwe plek gecreëerd om te wonen en te leven. De woningen liggen rondom een grote gemeenschappelijke binnentuin waar het heerlijk is om elkaar te ontmoeten of gezamenlijk te tuinieren. Op de begane grond is er voor de levendigheid ruimte voor maatschappelijke activiteiten.

Om de sociale cohesie tussen bewoners te versterken zal community building worden ingezet. Om dit te faciliteren zijn er gezamenlijke voorzieningen meegenomen in het ontwerp waaronder de gemeenschappelijke tuin en de gemeenschappelijke woonkamer op de begane grond waar gewerkt kan worden en waar gezamenlijke activiteiten kunnen worden ondernomen.

Het is een innovatieve ontwikkeling aan de Slachthuisstraat en in het ontwerp is gekozen voor houtbouw en beton.  Het complex is een modulair woongebouw, het modulaire systeem heeft als voordeel een kortere bouwtijd op de bouwplaats (de modules voor de woningen worden in de fabriek gemaakt), minder uitstoot van stikstof en minder overlast.

De Boerenjonkerbuurt is onderdeel van MAAK gebied Kogerveldwijk. De wijk gaat de komende jaren flink transformeren naar een stedelijke woonbuurt. 

Betrokken partijen
Architect:                                    De Architekten Cie
Aannemer:                                  Heddes Bouw & Ontwikkeling
Projectontwikkelaar:                   Blauwhoed/Koers
Eigenaar / Verhuurder:                ZVH

Planning
Start bouw juli 2024
Oplevering Q4 2025

Terug naar overzicht
Slachthuisstraat_View1'' klein.png