Projecten

Nieuwbouw Jonker Juffer

Samen met de gemeente Zaanstad werken wij aan het bouwen van nieuwe sociale huurwoningen. De afgelopen periode zijn er plannen gemaakt om de bedrijfsgebouwen aan de Jufferstraat, de HG Scholtenstraat en het Jonkerplantsoen, te vervangen door een woningbouwproject. Dit verkleint het woningtekort in Zaandam en maakt de Boerejonkerbuurt een prettigere woonomgeving.

Hoe ziet het gebied er straks uit?
ZVH is eigenaar van de huidige bedrijfsgebouwen. Deze bebouwing wordt afgebroken en vervangen door een gebouw met 102 appartementen. Vanuit het Jonkerplantsoen naar de HG Scholtenstraat lopen de woningen op in hoogte, van 3 tot 7 bouwlagen. De nieuwbouw krijgt circa 90 sociale huurwoningen (appartementen) en circa 12 koopwoningen (stadshuizen). Parkeren
gebeurt uit het zicht, op het binnenterrein onder een groene overkapping. Aan de H.G. Scholtenstraat komen voorzieningen op de begane grond.

Voortgang
Op 6 juli 2021 tekenden we de anterieure overeenkomst voor de realisatie van 90 sociale huurwoningen. Hiervan wordt de helft verhuurd aan Zorggroep Zaanstreek voor ouderen met een zorgvraag. Het bestemmingsplan is in maart 2022 vrijgegeven voor inspraak en wordt naar verwachting in september 2022 vastgesteld door de gemeenteraad. De selectie voor een ontwikkelende aannemer die naast de woningen voor ZVH ook 12-14 vrije sector koopwoningen voor eigen rekening zal realiseren loopt in 2022.

Meer informatie over dit project vindt u op www. jonkerjuffer.nl.

Terug naar overzicht
jonker juffer tekening.PNG