Onderhoudsprojecten

Nieuwbouw Jonker Juffer

Samen met de gemeente Zaanstad werken wij aan het bouwen van nieuwe sociale huurwoningen. De afgelopen periode zijn er plannen gemaakt om de bedrijfsgebouwen aan de Jufferstraat, de HG Scholtenstraat en het Jonkerplantsoen, te vervangen door een woningbouwproject. Dit verkleint het woningtekort in Zaandam en maakt de Boerejonkerbuurt een prettigere woonomgeving.

Hoe ziet het gebied er straks uit?
ZVH is eigenaar van de huidige bedrijfsgebouwen. Deze bebouwing wordt afgebroken en vervangen door een gebouw met 102 appartementen. Vanuit het Jonkerplantsoen naar de HG Scholtenstraat lopen de woningen op in hoogte, van 3 tot 7 bouwlagen. De nieuwbouw krijgt circa 90 sociale huurwoningen (appartementen) en circa 12 koopwoningen (stadshuizen). Parkeren
gebeurt uit het zicht, op het binnenterrein onder een groene overkapping. Aan de H.G. Scholtenstraat komen voorzieningen op de begane grond.

Wat gaat we komende tijd doen?
De komende tijd wordt voor deze ontwikkeling een nieuw bestemmingsplan opgesteld en wordt het plan uitgewerkt. Op 7 september is tijdens een bijeenkomst voor omwonenden gevraagd naar de reactie en ideeën voor deze plek.

De verwachting is dat de daadwerkelijke sloop en bouw medio 2022 start.

Meer informatie over dit project vindt u op www. jonkerjuffer.nl.

Terug naar overzicht
jonker juffer tekening.PNG