Poelenburg/Peldersveld

De woningcorporaties in Zaanstad wijzen vrijgekomen huurwoningen in Poelenburg en Peldersveld met voorrang toe aan mensen die voldoen aan nieuwe voorwaarden. Met de voorrangsregels wil de gemeente Zaanstad van Poelenburg en Peldersveld meer kansrijke wijken maken. Deze maatregel heeft geen gevolgen voor mensen die nu in Poelenburg en Peldersveld wonen. Iedereen die er nu woont, mag er gewoon blijven wonen. Maar als u binnen deze wijken wilt verhuizen, dan gelden wel de voorrangsregels.

Meer weten?

- Lees hieronder kort meer informatie. 
- Bekijk onze lijst met de meeste vragen & antwoorden. 
- Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat zijn de voorrangsregels

Iedereen kan reageren op beschikbare huurwoningen in Poelenburg en Peldersveld. Maar woningzoekenden krijgen voorrang als zij voldoen aan de voorwaarden die hieronder staan. Deze staan in volgorde van belangrijkheid. De eerste telt dus zwaarder mee dan de tweede.

  1. U werkt bij een maatschappelijke organisatie, overheid, in de zorg of onderwijs.
  2. U werkt bij een commerciële (niet maatschappelijke) organisatie of u ontvangt studiefinanciering of AOW.
  3. U heeft een startkwalificatie (tenminste MBO niveau 2, HAVO of VWO)

Wat moet ik doen om voorrang te krijgen

In uw persoonlijke profiel op DAK WoningNet kunt u aangeven aan welke voorwaarde u voldoet om voorrang te krijgen. 

Let op! Staat u slecht bekend bij de politie vanwege crimineel gedrag en/of overlast, dan komt u niet in aanmerking voor een huurwoning in Poelenburg en Peldersveld. 

Waarom bestaat deze voorrangregel

Het toewijzen met voorrang maakt deel uit van een heel pakket aan maatregelen om de leefbaarheid te verbeteren en de kansen voor de huidige bewoners in Poelenburg en Peldersveld te vergroten. Wilt u meer weten? Ga voor algemene informatie naar de website van de gemeente Zaanstad of naar de website van DAK WoningNet. 

eflat_na_renovatie.jpg