Nieuws

Start werkzaamheden Statenhoek Zaandam

Geplaatst op 02-11-2023

Op maandag 16 oktober jl. is Hemubo in opdracht van woningcorporatie ZVH gestart met de verduurzaming- en renovatiewerkzaamheden bij de Statenhoek 1-160 in Zaandam. Een enorme opgave waarbij maar liefst 144 appartementen worden gerenoveerd en verduurzaamd naar label A en voorbereid op gasloos in 2050.

De twee flatgebouwen aan de Statenhoek zijn bijna 60 jaar geleden gebouwd op het terrein van een oude houtzagerij. Om de woningen klaar te maken voor de toekomst, is ZVH samen met Hemubo gestart om de woningen comfortabeler, fijner en energiezuiniger te maken voor de bewoners.

De Bewonerscommissie Statenhoek is actief betrokken en heeft een belangrijke rol gespeeld in het hele voorbereidingsproces, het selecteren van de aannemer en tijdens de  uitvoeringsfase. Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn alle bewoners in de gelegenheid om de modelwoning te bezichtigen, zodat ze precies kunnen zien wat er in hun woning gaat veranderen.   

Tijdens de renovatiewerkzaamheden kunnen de bewoners niet in de woning blijven. ZVH heeft voor elke bewoner een volledig ingerichte logeerwoning ter beschikking gesteld. Daarnaast heeft Hemubo een gezellige ruimte, genaamd ’t Behouden Huys, ingericht als huiskamer. Hier kunnen bewoners terecht voor vragen, elkaar ontmoeten of even tot rust te komen. De verwachting is dat in het derde kwartaal van 2024 de werkzaamheden zijn afgerond. 

Terug naar overzicht
statenhoek ai.jpg