Nieuws

Blij met verhuizing naar Nova Zembla

Geplaatst op 23-10-2023

“Het voelt als vakantie” vertelt mevrouw de Boer. Ze heeft vanuit haar woning uitzicht op grote bomen waardoor het voelt alsof ze in het bos woont. Ze is afgelopen juni verhuisd naar een driekamerappartement op Nova Zembla.

Ze is hierbij geholpen door bewonersbegeleider Joke de Jong van ZVH. De bewonersbegeleider helpt met name senioren bij de doorstroming naar een meer passende woning, informeert huurders over de 65+ Verhuisvoordeelregeling en helpt huurders met de regeling Van Groot naar Beter.

De oude woning

Op verzoek van mevrouw de Boer is Joke in november 2022 op huisbezoek geweest. Mevrouw de Boer woonde toen alleen in een grote eengezinswoning op de Galeistraat in Zaandam. Ze vertelde dat ze veel last heeft van haar rug en dat de trap haar parten speelde. De woning was daarnaast ook te groot voor haar alleen.

Mevrouw de Boer is een pittige dame van 74 jaar met een druk sociaal leven. Ze zwemt wekelijks, traint in de sportschool bij de fysiotherapeut en speelt bridge bij 2 verschillende clubs. Ze gaat overal met de fiets op af.

De nieuwe woning

In mei 2023 kwam er een woning beschikbaar op Nova Zembla waarbij Joke meteen aan mevrouw de Boer dacht. Mevrouw de Boer had al eerder zelf gereageerd op woningen in het complex maar die waren net niet naar wens. De aangeboden woning ligt op de 2e verdieping met het balkon op het westen. Hoewel ze het atrium bij binnenkomst een beetje als bejaardentehuis ervaarde, heeft zij er toch niet lang over nagedacht om de woning te accepteren. Ze kon veel overnemen van de vorige huurder, waaronder de vloer en gordijnen.  

Van Groot naar Beter

Met behulp van de gemeentelijjke regeling Van Groot naar Beter kan een woningzoekende binnen de gemeente Zaanstad worden bemiddeld van een grote sociale huurwoning naar een kleinere woning. De voorwaarden om voor deze regeling in aanmerking te komen staan op onze website:  Verhuisregelingen - Woningcorporatie ZVH

Hoe bevalt het?

Mevrouw de Boer is heel tevreden met haar nieuwe woning. Naast de grote bomen kijkt ze ook uit op een voetbalkooi. Ze geniet erg van de kinderen die daar sporten. De omgeving is levendig en daar houdt ze van. Een keer in de maand drinken bewoners in het atrium gezamenlijk met elkaar koffie. Daar doet ze graag aan mee, zo leert zij op een informele manier ook andere bewoners kennen. Mevrouw de Boer heeft een zoon en een dochter en kleinkinderen die ook blij zijn met deze nieuwe woning van hun moeder en oma. Ze hoopt nog heel lang in goede gezondheid van haar “vakantiewoning” te kunnen genieten.

Terug naar overzicht
Ina op balkon.jpg