Kakkerlakken kunnen gemakkelijk een plaag worden, omdat ze zich snel voortplanten. Om ze te bestrijden is een professionele verdelger nodig die gif inzet. Het is voor uw eigen gezondheid echter veruit het beste om te voorkomen dat kakkerlakken de woning binnendringen.

Herkennen
Kakkerlakken die in huis aangetroffen worden, zijn meestal Duitse kakkerlakken. Ze zijn lichtbruin, hebben lange voelsprieten en zijn plat. Ze zijn ongeveer 1 á 2,5 cm groot en hebben zwarte strepen op het borstschild.

Voorkomen
Kakkerlakken verschuilen zich graag in de buurt van vocht en eten. Vooral de keuken, badkamer en het toilet zijn aantrekkelijk. Ze houden niet van tocht en kou. Goed ventileren en luchten helpt tegen kakkerlakken.

Ook houden van kakkerlakken van vochtig en zoet voedsel. Ze kunnen leven op afval, huisstof of vetvlekken. Om kakkerlakken besmetting tegen te gaan is het belangrijk dat u het huis schoon houdt. Ruim etensresten en kruimels altijd op, en bewaar uw voedsel in goed afgesloten bakken. Zorg dat de afvalbak regelmatig geleegd wordt. Haal het eten van uw huisdieren ’s nachts weg. Ook is het belangrijk dat de spullen opgeruimd zijn. ‘Rommel’ als oude kranten, bladen en afval kunnen een schuilplaats zijn.

Kakkerlakken kunnen makkelijk door kieren en naden kruipen, en kunnen zo ook andere huizen besmetten. Hoort u dat de buren kakkerlakken hebben, let u dan op dat alle gaten en kieren in de woning zijn afgedicht. Zo niet, kunt u contact met ZVH opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Bestrijden
Omdat kakkerlakken zich gemakkelijk verspreiden en uitgroeien tot een plaag, is het heel belangrijk dat u om hulp vraagt. Vermoedt u dat u kakkerlakken heeft, neemt u dan contact op met ZVH.

kakkerlak.jpg