Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen

Verzekeringen

Het is belangrijk om een aansprakelijkheidsverzekering en een inboedelverzekering te hebben. Als u deze verzekeringen niet afsluit, kan dit u veel geld kosten als er iets gebeurt zoals brand of inbraak.

Inboedelverzekering
In het geval van schade door brand, inbraak, storm maar ook door bijvoorbeeld een lekkage of brand bij de buren, zijn de kosten van de schade die u hierdoor heeft vaak voor uw eigen rekening. Zoals bijvoorbeeld de vervanging of schoonmaken van spullen of de kosten voor tijdelijk andere huisvesting. Ook als u niet de veroorzaker bent. 

ZVH is alleen verantwoordelijk voor de opstal (woning). Schade aan de inboedel van de huurder is niet verzekerd via de opstalverzekering van ZVH. Sluit daarom altijd een inboedelverzekering af. De inboedelverzekering dekt schade aan spullen in huis die niet 'aard- en nagelvast' zitten. Dus uw meubels, gordijnen, vloerbedekking, maar ook bezittingen als sieraden en apparatuur.  

WA-verzekering
Het is ook belangrijk dat u een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Als door uw schuld of nalatigheid een ander schade ondervindt aan goederen of gezondheid, kunt u daarvoor aansprakelijk worden gesteld.

Sluit deze verzekeringen daarom af. Vergelijkingssites zoals die van de Consumentenbond kunnen helpen een goede verzekering te kiezen. Bent u verzekerd maar weet u niet of u voldoende verzekerd bent, check dit dan bij uw verzekeraar.

Aansprakelijkstelling ZVH
Als u ZVH aansprakelijk stelt voor schade, vult u dan dit schadeformulier in.