Huurtoeslag

Checkt u regelmatig of u misschien huurtoeslag kan krijgen? En als u al huurtoeslag krijgt, of u nog wel het juiste bedrag ontvangt?

Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid om de huur van uw woning mee te betalen. Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, mag u niet te veel verdienen en mag de huur niet te hoog zijn. Het kan zijn dat na een huurverhoging of na een verandering in uw persoonlijke situatie, u nu wel voor toeslagen in aanmerking komt. Ga naar www.toeslagen.nl/proefberekening en maak een proefberekening. U vult uw gegevens in en ziet dan of u toeslag en ook hoeveel toeslag u krijgt.

Als u al huurtoeslag ontvangt is het goed om te kijken of u nog het juiste bedrag ontvangt. Veranderingen in uw leven kunnen invloed hebben op de hoogte van de huurtoeslag. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing, wijziging van inkomen of verandering van het aantal personen in uw huishouden. Verandert uw situatie? Geef wijzigingen dan zo snel mogelijk door. Zo krijgt u het bedrag waar u recht op heeft. Wilt u weten welke wijzigingen u door moet geven? Kijk op www.toeslagen.nl/pasaan.

Klik op de afbeelding voor een filmpje met uitleg

Afbeelding filmpje huurtoeslag.png