Uw afvoer is verstopt. Hoe kan dat?

Een verstopte afvoer kan diverse oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door frituurvet, zeepresten, etensresten, wc-papier of haren.

Het ontstoppen en schoonhouden van gootsteen-, douche-, wasmachine-, toilet -en wastafelafvoeren is de verantwoordelijkheid van de huurder. 

Wat kunt u doen bij een rioolverstopping?

  • Sifon losdraaien en schoonmaken.
  • Probeer met een eenvoudige plopper/ontstopper de riolering weer werkend te krijgen. 
  • Gebruik geen chemische ontstoppingsmiddelen, deze middelen zijn niet alleen schadelijk voor uw gezondheid, maar ook voor de afvoer.

Is de verstopping toch nog niet opgelost, neem dan contact op met onderstaand ontstoppingsbedrijf. Een vakkundige medewerker van het ontstoppingsbedrijf biedt een snelle en adequate oplossing. Als de verstopping is veroorzaakt doordat er iets in de leiding zit wat er niet hoort, en de veroorzaker is te traceren, komen de kosten van het ontstoppen voor rekening van de veroorzaker.

Let op! Als u chemische ontstoppingsmiddelen heeft gebruikt, dan kan het ontstoppingsbedrijf pas na 48 uur bij u langskomen om de afvoer te ontstoppen vanwege het risico voor de medewerker van dit bedrijf.

Wie belt u? 

U kunt rechtstreeks bellen met de firma SOP. Telefoonnummer: (075) 615 88 66. Informatie over goed rioolgebruik vindt u in deze folder van SOP.

Goed rioolgebruik

Informatie over goed rioolgebruik vindt u in deze folder van SOP.