Uw afvoer is verstopt. Hoe kan dat?

Een verstopte afvoer kan diverse oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door frituurvet, zeepresten, etensresten, wc-papier, haren of andere oorzaken.

Het ontstoppen en schoonhouden van gootsteen-, douche-, wasmachine-, toilet -en wastafelafvoeren zijn voor rekening van de huurder. Het ontstoppen van de leidingen en verstoppingen die niet door de huurder is veroorzaakt, zijn voor rekening van ZVH.

Wat kunt u doen bij een rioolverstopping?

  • Sifon losdraaien en schoonmaken
  • Probeer met een eenvoudige plopper/ontstopper de riolering weer werkend te krijgen  
  • Gebruik geen chemische ontstoppingsmiddelen, deze middelen zijn niet alleen schadelijk voor uw gezondheid, maar ook voor de afvoer.

Ontstoppingsbedrijf bellen 
Mocht hiermee de verstopping nog niet zijn opgelost, dan neemt u contact op met onderstaand ontstoppingsbedrijf. Een vakkundige medewerker van het ontstoppingsbedrijf biedt een snelle en adequate oplossing. Mocht de verstopping veroorzaakt zijn doordat er iets in de leiding zit wat er niet hoort, en de veroorzaker is te traceren, komen de kosten van het ontstoppen voor rekening van de veroorzaker.

Wie belt u? 

U kunt rechtstreeks bellen met de firma SOP. Telefoonnummer: (075) 615 88 66.  Informatie over goed rioolgebruik vindt u in deze folder van SOP.

Goed rioolgebruik

Informatie over goed rioolgebruik vindt u in deze folder van SOP.