Uitleg WoningNet

ZVH biedt haar sociale huurwoningen te huur aan via WoningNet. Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen, moet u zich eerst als woningzoekende inschrijven bij WoningNet.

Inschrijven

De voorwaarden voor inschrijving zijn:

  • U bent 18 jaar of ouder;
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.

Een inschrijving kost u eenmalig € 50, daarna betaalt u per jaar € 8 verlengingskosten.

Gratis inschrijving na woningacceptatie
Vanaf 1 januari 2017 ontvangen woningzoekenden die een sociale huurwoning gaan huren automatisch een gratis nieuwe inschrijving. De nieuwe inschrijving wordt automatisch voor u aangemaakt nadat u het huurcontract van de nieuwe sociale huurwoning heeft getekend. U bouwt vanaf dat moment ook weer inschrijfduur op. Belangrijk, nu woonduur niet langer meer telt.  Voor meer informatie zie WoningNet.

Reageren op het woningaanbod

De woningen die te huur worden aangeboden staan op de website van WoningNet. U vindt daar ons aanbod en het aanbod van huurwoningen van andere woningcorporaties. De sociale huurwoningen in Zaanstad vallen onder de Stadsregio Amsterdam.

Reageren op een woning kan ook via de website van WoningNet. Het woningaanbod verandert iedere week. Meer informatie over inschrijven, de regelgeving en het toewijzen van sociale huurwoningen vindt u op de website van Woningnet.

Ga naar aanbod WoningNet voor het actuele aanbod sociale huurwoningen van ZVH.  


Lees hier alles over de stappen van inschrijving tot wonen.