Tegelwippen. Doet u ook mee?

Heeft u (veel) tegels in uw tuin? Haal er een paar uit en vervang het voor groen. 

Waarom zou u tegels wippen? 

Dan kunt u genieten van een koelere tuin tijdens hete dagen én een groene tuin waar het regenwater beter wegloopt. Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat we veel stenen om ons heen hebben. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Niet fijn dus. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. En planten en bloemen zijn ook nog eens beter voor de bijen en andere nuttige beestjes.

NK tegelwippen

U kunt ook meedoen met het NK Tegelwippen. Dit is nu begonnen en duurt tot 30 september. Iedereen kan hieraan meedoen. Meer informatie en tips leest u op www.nk-tegelwippen.nl.  

Tegels laten ophalen

Veel gemeentes doen mee aan dit NK tegelwippen, ook de gemeente Zaanstad. Ze staan op de 7e plaats. De gemeente biedt nu een gratis tegelservice. U wipt de tegels uit uw tuin en gemeente Zaanstad haalt ze op. Zo wordt het nog makkelijker om uw tegels te vervangen voor bloemen, planten of misschien zelfs een boom.

Kijk wanneer de tegelservice bij uw buurt komt, wip de tegels uit uw tuin en meld de tegels aan. Dat kan via dit formulier op de website van Gemeente Zaanstad.

Tegelwippen.jpg