Steve – Bestuurssecretaris - Bestuurskamer

Waarom heb jij voor ZVH gekozen?

Als geboren en getogen Zaankanter voel ik een sterke verbondenheid met deze regio. ZVH is een organisatie die diepgeworteld is in de Zaanse gemeenschap en een sterke band heeft met de geschiedenis van de streek. Ontstaan uit de houtwerkers die wilden zorgen voor beter huisvesting voor iedereen.  Een mentaliteit van ‘handen uit de mouwen’ en ‘we houden onze eigen broeken wel op’. Dat zie je nog altijd terug in de organisatiecultuur en dat spreekt me erg aan.

Het was voor mij dan ook een logische keuze om mijn kennis en kunde in te zetten voor een organisatie die zoveel bijdraagt aan het welzijn van mijn eigen streek. ZVH is namelijk meer dan een vastgoedbeheerder. ZVH zet zicht daadwerkelijk in voor huurders en voor de leefomgeving. En dat is zo belangrijk, want een huis is zoveel meer dan een stapel stenen.

Wat vind jij het leuke aan jouw vakgebied?

Wat ik vooral leuk vind aan mijn werk als bestuurssecretaris is de diversiteit aan taken en de afwisseling. Geen dag is hetzelfde. Ik houd me bezig met alles van beleidsmatige vraagstukken tot strategische planning. En van de governance tot het ondersteunen van de Raad van Commissarissen. Ook ben ik een klankbord voor de directeur-bestuurder. Daarnaast geeft het veel voldoening om te weten dat mijn werk direct bijdraagt aan het verbeteren van woonomstandigheden voor mensen in de Zaanstreek. Het is mooi om zo een steentje te kunnen bijdragen aan je eigen streek.

Wat is jouw hoogtepunt bij ZVH?

Een hoogtepunt voor mij was de visitatie waarbij het mooi was om in dialoog te gaan met de omgeving: wat vinden zij van ZVH als partner? Wat gaat goed? Wat kan beter? Daarnaast ben ik een type dat niet alleen achter het bureau zit, maar het ook nodig vindt om echt het gevoel te houden met waar je het voor doet: de mensen, de buurten en de Zaanstreek. Als het even kan dan ga ik naar bijeenkomsten in de buurten. Dat kan bij ZVH. Het voordeel van een kleine organisatie is dat er geen grote afstand is tussen ‘kantoor’ en de buurten. Hier is er geen ‘knip’ tussen beleid en uitvoering. We maken geen onnodig dikke rapporten, maar staan met onze beide benen op het Zaanse veen.