Projecten

Statenhoek

Dit jaar renoveren en verduurzamen wij complex Statenhoek. Dit complex  bestaat uit 144 woningen, verdeeld over twee flats. De aannemersselectie leverde mooie plannen op waarbij Hemubo het beste plan had. Samen met een zeer slagvaardige bewonerscommissie en Hemubo is een sociaal plan en later het renovatieplan opgesteld.

In juni 2023 zijn de bewoners uitgenodigd op een aantal informatiebijeenkomsten waarbij ze informatie konden krijgen over de werkzaamheden en vragen konden stellen aan Hemubo, de bewonerscommissie en ZVH. Ook kon de modelwoning bezocht worden. Meer dan 70% van de bewoners is daarna akkoord gegaan met het renovatieplan.

In oktober zijn we gestart met de het opknappen van de eerste woningen. De 144 woningen zijn verdeeld over 2 flats, we zijn begonnen in de flat met even nummers (80 woningen).  Elke 18 dagen worden er 8 woningen compleet aangepakt. Na 18 dagen wordt deze hele streng in 2 dagen opgeleverd. Dit omdat ze aangesloten moeten worden op de nieuwe verticale CV leidingen.

We isoleren de gevels, het dak en het plafond van de bergingen. Alle woningkozijnen worden vervangen voor kunststof, de meeste woningen krijgen een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet en er komt een nieuw verwarmingssysteem. Ook de entree aan de voorkant van de flat wordt aangepakt, er komt daarnaast een extra entree aan de achterkant van het flatgebouw. Alle woningen hebben na het uitvoeren van de werkzaamheden energielabel A.

Terug naar overzicht
Statenhoek.png