Nieuws

#ikwileenhuis

Geplaatst op 18-09-2019

Er zijn te weinig betaalbare woningen in Nederland en daar moet wat aan gedaan worden. Daarom steunen wij de actie #ikwileenhuis.

Er zijn te weinig huizen in Nederland. En zeker te weinig betaalbare woningen. Veel mensen wonen te duur, te klein of tijdelijk. Kopen is voor veel mensen onmogelijk, maar ook de wachtlijsten lopen op en de huren gaan omhoog.

Om de woningnood aan te pakken is er veel geld nodig. Woningcorporaties betalen dit jaar 1,7 miljard euro aan verhuurderheffing, een soort huurdersbelasting voor sociale huur. Dit geld wordt zo onttrokken aan de woningmarkt, maar zou gebruikt moeten worden voor nieuwbouw, onderhoud en verduurzaming. Daarom komen de Woonbond en de woningcorporaties in actie.

#ikwileenhuis
Een aantal corporaties is een actie gestart om de verhuurdersheffing te laten stoppen. De actie heet #ikwileenhuis. Oproepen van corporatiemedewerkers worden geplaatst en huurders en woningzoekenden worden gevraagd om ook hun verhaal te vertellen. Via een post: een filmpje, foto of bericht op de sociale media. Zo krijgt de wooncrisis bij de overheid een gezicht. https://www.wooncrisis.nl/

Terug naar overzicht
sleutel.jpg