Nieuws

Feestelijk moment in de Kleurenbuurt

Geplaatst op 25-05-2022

Op dinsdag 24 mei vierden we feest samen met de bewoners en sloten zo de vernieuwing van de 4 Kleurenflats af.

Een tientallen meters lange strook met foto’s van bewoners werd uitgerold langs de flat aan de Indigostraat. Daarna was het een gezellig samenzijn met hapjes, drankjes en voor de kinderen een springkussen en kleurwedstrijd.

In 2017 is gestart met de renovatie van de Indigoflat. Daarna volgde de Bergblauw en Vermiljoenflat. En nu zijn we klaar met de Panneroodflat. De werkzaamheden waren ingrijpend voor de bewoners: bouwgeluiden in de flat en 13 werkdagen een intensieve aanpak van de woning.  Daar staat tegenover dat de flats nu zeker weer 30 jaar mee kunnen. Dankzij de renovatie zijn de woningen energiezuiniger (van label G naar A), comfortabeler en mooier. De entrees en de buitenkant van de flats zijn opgeknapt. De woningen kregen een nieuwe voor- en achtergevel, een vernieuwde keuken, badkamer en toilet.  Ook zijn de woningen voorbereid op gasloos wonen. 

De gemeente Zaanstad knapte het gebied tussen de flats op en daar komt nog een fruit- en pluktuin bij. De wijk wordt in verdere samenwerking aangepakt en meer divers. In de toekomst gaat zwembad De Slag weg en komen er woningen bij.

Terug naar overzicht
feestelijk moment kleurenbuurt.jpg