Nieuws

Nog meer zonnestroom in de Zaanstreek

Geplaatst op 08-02-2022

Zonnig nieuws: ZVH en Sungevity tekenen een samenwerkingsovereenkomst voor het plaatsen van zonnepanelen. Goed voor het milieu en lagere woonlasten voor de bewoners.

Met de ondertekening van dit contract voor 4 jaar sluit ZVH zich aan bij het regionale inkoopcollectief van zonnepanelen waar Pré Wonen, Woonwaard, Parteon, Elan Wonen, Van Alckmaer en Intermaris al onderdeel van uitmaken.

Met continu stijgende energieprijzen krijgt betaalbaar wooncomfort een nog hogere prioriteit. Hoe zorgen we er samen voor dat ook de prijsgekte in de energiewereld draagbaar blijft voor huurders? Versneld verduurzamen is een eerste stap richting betaalbaar wooncomfort.
Roy Krijnen, Assetmanager ZVH: “De komende 10 jaar verduurzamen we onze woningen. We bieden nu ook zonnepanelen aan want zelf groene stroom opwekken is goed voor de portemonnee én het milieu. In Sungevity hebben we een betrouwbare partner gevonden om dit te realiseren en onze bewoners optimaal te laten profiteren van zonne-energie. Zo gaan we samen op weg naar een duurzame woningvoorraad!’’

“We kijken uit naar de samenwerking met een partner als ZVH en bij te dragen aan de duurzaamheidsambitites van deze woningcorporatie”, zegt Jan Janssen, Manager Business Development. “De komende jaren verduurzamen we samen grofweg 150 eengezinswoningen per jaar en we zijn erg trots dat ZVH ons ook het vertrouwen geeft om samen uitdagende renovatieprojecten op grote appartementencomplexen aan te gaan. Een mooie uitdaging die wij met beide handen aangrijpen.”

Kickoff eerste installaties
Dit kwartaal krijgen de eerste bewoners van eengezinswoningen een persoonlijke aanbieding voor het plaatsen van zonnepanelen. Zij krijgen informatie thuisgestuurd over hoeveel zonnepanelen er op de woning passen en welke energiebesparing hen dat oplevert. Daarnaast is gestart met twee projecten voor meergezinswoningen aan de Kloosterven in Zaandam en Gortershof in Zaandijk. Met Sungevity en de aannemers Zaanderwijk en AC Borst Bouw verduurzaamt ZVH de woningen met meer dan 1000 zonnepanelen. Door bijgeplaatste productiemeters worden alle zonnesystemen continu gemonitord. Hierdoor hebben de bewoners constant inzicht in de productie en functionaliteit van de zonnepanelen. Het draait om inzicht, overzicht én lagere woonlasten.

Het Noord-Holland Collectief
Samen verduurzamen gaat sneller. Een aantal jaren geleden is het Noord-Holland Collectief ontstaan waarmee verschillende woningcorporaties vanuit uniforme vraagspecificaties gezamenlijke inkoop en schaalvoordelen kunnen realiseren. Door deze samenwerking worden kennis en ervaring gedeeld, wordt er tijd gewonnen én kosten bespaard. 

Inmiddels genieten steeds meer corporaties van de voordelen van samen verduurzamen. Door het plaatsen van zonnepanelen zetten we samen een mooie stap in de richting van optimaal toekomstbestendige woningen en komt klimaatneutraal wonen steeds dichterbij.

Terug naar overzicht
zonnepanelen russische buurt bijgesneden.jpg