Nieuws

Verhuurderheffing passeert deze week de 10 miljard!

Geplaatst op 18-06-2020

Veel geld van huurders gaat naar de Belastingdienst. De verhuurderheffing staat op bijna tien miljard! Geld dat niet naar de huurder gaat, maar naar schatkist.

Woningcorporaties halen hun inkomsten uit de huur die huurders elke maand betalen maar moeten over hun woningbezit jaarlijks een verhuurdersbelasting betalen. Met de verhuurderheffing verdwijnt van elke huurder twee maanden huur direct in de staatskas. Op die manier betalen mensen in een sociale huurwoning extra belasting. Geld dat niet geïnvesteerd kan worden in onderhoud en verduurzaming van hun woningen en nieuwe betaalbare woningen. 

In deze tijd van woningnood is elke euro nodig om te investeren in nieuwbouw. Ook in de Zaanstreek zijn de wachtlijsten voor sociale huur lang en kunnen veel mensen geen betaalbare woning vinden.

Op zondag 21 juni 2020 rond 19.40 uur gaan de bijdragen van corporaties aan de verhuurderheffing virtueel door de grens van 10.000.000.000 euro. Een triest moment, want wat hadden we met dat geld belangrijke dingen kunnen doen!  

Terug naar overzicht
teller.jpg