Nieuws

Koopvoorrang bij het achterlaten van sociale huurwoning

Geplaatst op 27-05-2020

Huurders van een sociale huurwoning in de gemeente Zaanstad krijgen voorrang op een woning die ZVH te koop zet. Dit betekent dat deze huurders als eerste de kans krijgen om een woning van ZVH te kopen.

ZVH geeft vanaf juni 2020 voorrang aan huurders om de doorstroom van huurwoningen in Zaanstad te bevorderen. Zo komen er meer sociale huurwoningen beschikbaar voor degenen die daar qua inkomen voor in aanmerking komen. We vinden het belangrijk dat de wachtlijst om in aanmerking te komen voor een huurwoning korter wordt.

Hoe werkt het en wat zijn de voorwaarden?
Zodra woningcorporatie ZVH een koopwoning aanbiedt, komt deze op Funda. De huurder heeft 10 werkdagen de tijd om te reageren en de woning te bezichtigen, voordat andere mensen mogen kijken en bieden. Als er binnen deze 10 werkdagen geen (geschikte) kandidaten zijn, dan krijgen overige geïnteresseerden de gelegenheid. 

Hoe het verder werkt en de voorwaarden leest u hier

Om welke woningen gaat het?
Woningcorporatie ZVH heeft een aantal verkoopcomplexen, dit zijn complexen waar we de woningen verkopen zodra de huurder de woning verlaat. Dit zijn de woningen die dan ook mogelijk door ZVH aangeboden worden voor verkoop. Het overzicht van de complexen die door ZVH momenteel zijn aangewezen voor verkoop is hier te vinden: www.zvh.nl/informatie-over-kopen.

Het actuele aanbod van onze te koop staande woningen vindt u hier: www.zvh.nl/actueel-koopaanbod. Onze koopwoningen worden aangeboden via Thijssen Makelaardij en zijn ook te vinden op Funda. Voor meer informatie over de te koop staande woningen verwijzen wij u naar onze verkopend makelaar.

Terug naar overzicht
te koop.png