Nieuws

De eerste paal zit erin!

Geplaatst op 15-05-2020

De eerste paal voor de nieuwe entree in de Bergblauwflat zit erin. Ondanks de coronacrisis gaan onze onderhouds- en verduurzamingswerkzaamheden zoveel mogelijk door met inachtneming van alle protocollen en richtlijnen die nu gelden.

In april zijn we gestart met de werkzaamheden in de Bergblauwflat. Na al 308 woningen in de Kleurenflats te hebben opgeknapt, worden nu ook de woningen in de Bergblauwflat energiezuiniger (van label G naar A), comfortabeler en mooier. De entrees en de buitenkant van de flats worden opgeknapt. De woningen krijgen een nieuwe voor- en achtergevel en een vernieuwde keuken, badkamer en toilet.

Volgens de huidige RIVM richtlijnen mogen bewoners werkzaamheden weigeren. Uit zorgvuldigheid hebben we een bewonersenquête gehouden met de vraag of we mochten starten of niet. Het was dus best spannend voor alle partijen. Maar vrijwel alle bewoners kozen ervoor om te starten met de ingreep. Wij waren daardoor aangenaam verrast. We doen er dan ook alles aan om risico’s te beperken. Bewoners kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van een compleet ingerichte logeerwoning gedurende de ingreep. De keuze is aan de bewoner of ze daar willen logeren. In Kleurrijk is bovendien een rustruimte ingericht waarbij rekening is gehouden met de coronarichtlijnen.

Het werk gaat heel voorspoedig. Ondanks alle nieuwe richtlijnen leveren we in 13 werkdagen een woning op en gaat alles ook nu weer in goede samenwerking met de bewonerscommissie, aannemer Ooijevaar, het sociale wijkteam en de bewoners.

Terug naar overzicht
Eerste paal Bergblauwflat_.JPG