Maatwerk voor senioren

Woont u te groot, wordt traplopen steeds moeilijker en wilt u naar een kleinere, gelijkvloerse woning verhuizen? ZVH kan u helpen met het zoeken naar een passende woning.

Huisbezoek
Als u overweegt om op (korte) termijn te gaan verhuizen, kunt u contact opnemen met ZVH voor het maken van een afspraak.

Een medewerker neemt dan telefonisch contact met u op en vertelt wat de mogelijkheden zijn. Het gesprek is geheel vrijblijvend en het verplicht u tot niets. Ook als u niet op korte termijn wilt verhuizen maar dit wel overweegt, is het fijn om te weten waar u aan toe bent. Zo kunt u zich alvast gaan oriënteren waar u binnen Zaanstad graag zou willen wonen. 

Verhuizen op eigen kracht
Senioren die een eengezinswoning huren, wonen er vaak al heel lang en hebben een behoorlijke woonduur opgebouwd. Afhankelijk van het inkomen is de kans op een andere woning via woningnet behoorlijk groot. Met een beetje hulp van ons, bijvoorbeeld hulp met reageren op een woning die u heeft gezien, is de kans op het krijgen van een andere woning groot.

Directe bemiddeling
Het lukt niet altijd om zelf aan een woning te komen. In dat geval kunnen we misschien direct bemiddelen. Hierbij maken wij gebruik van de gemeentelijke regeling Van Groot naar Beter. Met behulp van deze regeling kan een woningzoekende binnen de gemeente Zaanstad worden bemiddeld van een grote sociale huurwoning naar een kleinere woning.

Voorwaarden
Om hiervoor in aanmerking te komen dient u wel aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • U laat een woning in Zaanstad achter van 3 of meer kamers en van minimaal 70m²;
  • Het huishouden bestaat uit maximaal 2 personen;
  • U verhuist naar een woning binnen Zaanstad;
  • De grootte van de nieuwe woning is maximaal 70m² en bij voorkeur maximaal 3 kamers;
  • Het (gezamenlijk) inkomen moet vallen binnen de regels van Passend Wonen.

Inschrijving Woningnet
Als u wilt verhuizen, met of zonder hulp van ons, dient u ingeschreven te staan bij Woningnet. Heeft u hulp nodig bij het inschrijven? Het sociaal wijkteam in uw buurt staat u graag te woord.

Vragen
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Bel of mail ons team Bewonersbegeleiding. Telefoonnummer: 075-6811 711 of mail naar: teambewonersbegeleiding@zvh.nl

verhuizen.png