Lampenier

Naast de vrijwilligers die bijdragen aan een schone woonomgeving heeft ZVH ook een aantal lampeniers in de complexen.  Lees hier het verhaal van de heer Homan, lampenier in complex Kolonelsdiep.

De heer Homan is 68 jaar en woont al 11 jaar in het complex Kolonelsdiep. Hij is getrouwd, heeft 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Acht jaar geleden heeft de toenmalige algemeen complexbeheerder hem gevraagd of hij lampenier wilde zijn voor dit complex. Dat wilde meneer Homan wel.

We vroegen hem hoe dat in zijn werk gaat. Meneer Homan vertelt: “elke 14 dagen loop ik met mijn agenda langs alle galerijen van het complex. Van de lampen die stuk zijn, noteer ik de huisnummers. Dan pak ik mijn koffer met gereedschap en de trap en vervang ik de defecte lampen. Is de voorraad lampen bijna op, dan bel ik team Reparatie bij ZVH om nieuwe lampen te bestellen. Meestal levert Petra van Kleef, de algemeen complexbeheerder, de lampen bij mij thuis af.”

“Zijn er ook minder leuke of zware kanten aan dit werk?” “De zwaarte van het werk valt wel mee. De afspraak is dat ik alleen lampen vervang. Soms moet er meer gebeuren dan alleen een lamp vervangen. Dan bel ik ZVH en geef ik dat door aan team Reparatie. Zij sturen dan iemand van een elektrotechnisch bedrijf.” 

lampenier.jpg