Koop een regenton en krijg 80 euro terug

Vanaf 1 april kunt u van gemeente Zaanstad 80 euro terugkrijgen als u een regenton koopt. De gemeente verstrekt hier een subsidie voor. De regeling eindigt op 31 december 2022. 

Met de subsidieregeling 'Zaanstad Regentonnen voor bewoners' mag u zelf bepalen welke regenton u koopt en waar u deze koopt. De aankoop van de regenton en de materialen voor het aansluiten op een regenpijp worden na aanschaf en plaatsing vergoed met maximaal 80 euro.

Regenwater opvangen en hergebruiken

Het regenwater kan bijvoorbeeld hergebruikt worden om de ramen te lappen of de planten water te geven. Wist u dat regenwater beter is voor de planten dan kraanwater? Dat komt omdat regenwater om minder kalk bevat. Bovendien bespaart u ook nog op drinkwater.

Toestemming vragen ZVH

De regenton moet aangesloten worden op een regenpijp. Hiervoor heeft u vooraf toestemming van ons nodig. Dit kunt u eenvoudig doen met het formulier zelf klussen. Lees en bekijk hier hoe u de regenton kunt aansluiten. 

De subsidie aanvragen 

Voor meer informatie en hoe u de subsidie kunt aanvragen zie het bericht Regentonnen - Buitengewoon Zaanstad op de website van gemeente Zaanstad. 

Regenton voorbeeld.jpg