Overlast? Praat erover!

Als uw buren overlast veroorzaken, bedenk dan eerst eens rustig waar u werkelijk last van heeft. Wat irriteert u precies? Wanneer doet het probleem zich voor? Bent u de enige die overlast ondervindt of hebben anderen er ook last van? ZVH gaat er vanuit dat u eerst zelf gaat praten met degene die overlast veroorzaakt. Dat is niet altijd makkelijk. Maar toch: praten lost veel op. In de veelgestelde vragen hieronder vindt u tips hoe u dit gesprek kan voeren.

Beterburen

Als dit niet helpt, kunt u terecht bij Beterburen. Zij helpen mensen om zelf burenruzies en conflicten op te lossen. Getrainde vrijwilligers treden op als bemiddelaar.

Contactgegevens kantoor Beterburen: Westzijde 412A, 1506 GM in Zaandam. Tel: 085- 90 22 810 keuze 2 of via e-mail zaanstreekbeterburennl. Via http://www.beterburen.nl/ kan online een aanmelding worden gedaan.

Bemiddeling door ZVH

Is de overlast niet met buurtbemiddeling opgelost dan kunt u het bij ZVH melden via het online overlastformulier. ZVH beoordeelt dan of uw melding in behandeling wordt genomen en of wij kunnen helpen. Wij nemen dan contact met u op om het vervolg te bespreken. Anonieme meldingen worden door ons niet in behandeling genomen. ZVH respecteert uw eventuele verzoek anoniem te blijven bij de veroorzaker van de overlast.

Acute en/of ernstige overlast

Bij acute en/of ernstige vormen van overlast (bijvoorbeeld bij bedreiging) adviseren wij u rechtstreeks de politie in te schakelen via het alarmnummer 112. Als er geen spoedeisende hulp vereist is belt u met 0900 8844.

U maakt gebruik van een oude versie van Internet Explorer. Daardoor zien sommige onderdelen van de website er niet juist uit. We adviseren u om via deze link gratis een nieuwe versie te downloaden.

Sluiten