Brand, extreme wateroverlast, een gasexplosie. Natuurlijk hopen we dat het u nooit overkomt. Maar wat als het toch gebeurt?

Informatie

Als er in de buurt iets gebeurt wilt u uiteraard zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is. Om heel snel meer te weten kunt u kijken op meldingen 112 of het nieuws volgen. 

Na de eerste uren

Bent u direct betrokken bij een calamiteit dan zal ZVH u informeren over wat er gaat gebeuren. Op de website van ZVH zal vanaf de eerste werkdag na een calamiteit informatie beschikbaar zijn. 

Wat moet u doen bij een calamiteit?

1. Politie, brandweer en ZVH

 Neem zo snel mogelijk contact op met de brandweer, de politie en ZVH

  • Telefoonnummer brandweer/politie/ambulance bij SPOED: 112
  • Telefoonnummer ZVH: (075) 68 11 711 (24 uur per dag)

Bij een calamiteit zijn brandweer en politie meestal snel ter plaatse. Voor ondersteuning aan betrokkenen wordt in de meeste gevallen Stichting Salvage ingeschakeld. Een medewerker van Salvage gaat direct naar de plek des onheils toe. Als een woning bijvoorbeeld (tijdelijk) onbewoonbaar is, regelt Salvage noodopvang voor de eerste 24 uur.

2. Inboedelverzekering

Neem ook zo snel mogelijk contact op met uw inboedelverzekeraar. U meldt wat er aan de hand is en zet op die manier direct de schadeafhandeling in gang. Ook noodopvang of vervangende huisvesting is vaak via uw inboedelverzekering geregeld. Informeer daarnaar. Vaak kunt u op kosten van de verzekering tijdelijk in een hotel of pension verblijven. 

3. Noodopvang

Als u niet terug kunt in uw woning door brand, regelt Stichting Salvage noodopvang. Daarna of bij andere situaties kijkt ZVH met u naar een oplossing. 

Terug in uw woning

Politie en brandweer bepalen wanneer u weer uw huis in mag. Soms mag u even kort wat spullen uit uw woning halen. Neem dan uitsluitend de belangrijkste spullen mee:

  • Portemonnee, identiteitsbewijs, verzekeringspapieren
  • Mobieltje
  • Kleding, toilettas, sieraden 

Let op!
Gebruik nooit etenswaren of medicijnen die uit een ruimte komen waar brand is geweest. 

Wat doet ZVH?

ZVH begint zo snel mogelijk met de herstelwerkzaamheden en houdt u daarvan op de hoogte.