Problemen met het betalen van de huur

Ook nu tijdens de coronacrisis gaan wij graag met u in gesprek als u bang bent dat u de huur niet meer kunt betalen. Het is beter om huurachterstanden te voorkomen dan ze achteraf op te moeten lossen. 
Als u problemen heeft met het op tijd betalen van de huur, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken. We denken dan mee over een oplossing om de eventuele achterstand in te lopen of we brengen u in contact met hulpbiedende instanties.

Heeft u een sociale huurwoning, een hoge huur en een laag inkomen? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om uw huur te bevriezen of te verlagen. 

Regelingen overheid
De overheid heeft diverse regelingen om inkomens te beschermen in deze periode. Hieronder staan een aantal maatregelen op een rij:

  • Heeft u tijdelijk verlies van inkomsten door corona? Kijk of het UWV iets voor u kan betekenen. 
  • Bent u ZZP'er of zelfstandig ondernemer? Dan kunt u misschien een Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) aanvragen via de gemeente. Of kijkt u bij deze informatie van de overheid over de verschillende regelingen.  
  • Voor andere regelingen van de overheid; www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid
  • Heeft u een sociale huurwoning? Dan heeft u misschien recht op huurtoeslag of andere toeslagen. De regels zijn iets veranderd vanaf januari. Meer huurders hebben recht op huurtoeslag. Kijk op www.belastingdienst.nl/toeslagen. U kunt direct berekenen of u toeslag kunt krijgen en aanvragen. 

U kunt ook contact opnemen met het Sociaal Wijkteam in uw buurt om uw problemen te bespreken. 

csm_huur_betalen_c90f6038f6.jpg