Aanleg glasvezel Zaandam

Op dit moment wordt er op verschillende locaties in de Zaanstreek een glasvezelnetwerk aangelegd. Dit netwerk is ter vervanging van het huidige kopernetwerk dat er binnen nu en 10 jaar uit gaat. Eerst vinden de werkzaamheden plaats in de straat, maar het is ook noodzakelijk dat er werkzaamheden in de woning worden uitgevoerd.

Voordat de werkzaamheden beginnen, vragen de partijen die het glasvezelnetwerk aanleggen toestemming aan ZVH. Wij vinden het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van een sneller en stabiel internet dus wij stemmen in met deze werkzaamheden.

U ontvangt eerst van het uitvoerende bedrijf (bijvoorbeeld KPN, T-mobile of Open Dutch Fiber) een brief waarin wordt uitgelegd wat er gaat gebeuren. 

ZVH adviseert u om het glasvezelnetwerk aan te laten brengen. Het kost u nu niets. Er zijn wel kosten aan verbonden als u er op een later moment  voor kiest. De werkzaamheden in (en rondom) uw huis nemen ongeveer 1,5 tot 2 uur in beslag. U kunt gewoon bij uw huidige provider blijven en bent niet verplicht om direct gebruik te maken van het glasvezelnetwerk.

Met vragen kunt u terecht bij de aanbieder die het glasvezelnetwerk aanlegt in uw wijk en van wie u de brief krijgt.