Realisatie aanpak Indigoflat een flinke stap dichterbij

Geplaatst op 20-04-2017 Nieuws

Het ontwerp voor de flat is klaar. ZVH en de Bewonerscommissie zijn het eens over de aanpak en de bewoners zijn geïnformeerd tijdens een drukbezochte bewonersavond.

ZVH gaat de komende jaren de woningkwaliteit van de Kleurenflats flink verbeteren. Het gaat om vier flats met in totaal 616 woningen: Indigo, Vermiljoen, Bergblauw en Pannerood. De Indigoflat is als eerste aan de beurt in 2017. In september begint de grootscheepse  aanpak van deze flat waar ZVH en de bewonerscommissie het over eens zijn geworden. Per woning is 12 dagen uitgetrokken. In die tijd komt er een nieuwe gevel, nieuwe ramen, keuken, sanitair, voordeur en balkonhek. Ook worden de entrees en de buitenkant van de flat opgeknapt. De woningen gaan van energielabel F naar A. De stookkosten zullen flink omlaag gaan.

Bewonersavond
Op 4 april 2017 vond de Bewonersavond plaats en zijn de bewoners van de Indigoflat over de laatste plannen en de huurwijzigingen geïnformeerd. Bouwbedrijf Ooijevaar, architect CBRE/KAW, de Bewonerscommissie en ZVH vertelden over de laatste stand van zaken.

Architect Iskandar Pané van CBRE presenteerde de laatste tekeningen van het ontwerp voor de Indigoflat. Frank van Dooren, directeur bestuurder van ZVH vatte de belangrijkste mijlpalen samen: De overeenkomst met bouwbedrijf Ooijevaar is rond. De Raad van Toezicht van ZVH stemde in met het gunnings- en investeringsbesluit. De Welstandcommissie van Gemeente Zaanstad ging akkoord met het ontwerp. Met de Bewonerscommissie wordt goed en intensief samengewerkt en dankzij deze betrokken bewoners ligt er een goed sociaal plan.  

Huisbezoek gestart
Tijdens de huisbezoeken worden de bewoners nu verder geïnformeerd en voorbereid op de aanpak. Een modelwoning kan worden bezocht en er wordt akkoord gevraagd op de aanpak.

Een nieuwe website http://www.nieuwekleuren.nlis recent de lucht ingegaan speciaal voor de bewoners. Op deze website staan de laatste ontwikkelingen over de vernieuwing van de Kleurenflats.

Terug naar overzicht

U maakt gebruik van een oude versie van Internet Explorer. Daardoor zien sommige onderdelen van de website er niet juist uit. We adviseren u om via deze link gratis een nieuwe versie te downloaden.

Sluiten