De renovatie van de E-flats ingezonden voor de NRP Gulden Feniks

Geplaatst op 03-03-2017 Nieuws

De renovatie van de E-flats van ZVH is als project ingezonden voor de NRP Gulden Feniks, een prijs ter bevordering van duurzaam gebruik van de bestaande omgeving. De E-flats in Poelenburg zijn in 2016 gerenoveerd.

Het eisen en wensenpakket voor de renovatie is in samenwerking met de bewonerscommissie van de E-flats tot stand gekomen. De doelen: verduurzamen naar label B, verbeteren van de badkamers, keukens en toiletten, opknappen van de gemeenschappelijke ruimtes en verbeteren van het verpauperde gevelbeeld en een visie op de herinrichting van de buitenruimten om het complex. En belangrijk: alles uitvoeren in bewoonde toestand, met zo min mogelijk overlast voor de bewoners. Tijdens het ontwerp en uitvoeringsproces bleef de bewonerscommissie intensief betrokken.

Het imago van de E-flats heeft een enorme boost gekregen met de gevelrenovatie. De flats verbonden met de bakstenen pergola’s maken een nieuw front aan de nieuwe groene parkzone. Bewoners voelen zich beter thuis dan ooit in hun nieuwe woning, die er qua comfort flink op vooruit gegaan is. Waar een corporatie normaliter vooral bouwtechnisch renoveert, is hier juist uitgegaan van wat de bewoners belangrijk vinden: de woningplattegrond rondom de badkamer, keuken en toilet is geheel vernieuwd. Daarnaast hebben de nieuwe ruime, transparante entrees het gebruiksgemak en veiligheidsgevoel onder bewoners verhoogd.

NRP Gulden Feniks

NRP Gulden Feniks is dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving. Uniek aan deze prijs is het exclusieve karakter van een integrale prijs. Niet alleen economische aspecten, innovatie en technische uitvoering worden beoordeeld door de vakkundige jury. Facetten als de culturele waarde, duurzaamheid, functionele kwaliteit en maatschappelijke waarde van het project wegen even zwaar.

De onafhankelijke stichting NRP reikt NRP Gulden Feniks ieder jaar uit aan de beste renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten van Nederland.

Meer informatie over de renovatie van de E-flats en de NRP Gulden Feniks vindt u hier.

Terug naar overzicht

U maakt gebruik van een oude versie van Internet Explorer. Daardoor zien sommige onderdelen van de website er niet juist uit. We adviseren u om via deze link gratis een nieuwe versie te downloaden.

Sluiten