In een gemengd complex met huurders en kopers dient volgens de wet een Vereniging van Eigenaren (VvE) opgericht te worden. De VvE regelt zaken rondom het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimten, zoals het dak, de buitenmuren, trappenhuis en lift. ZVH behartigt de huurders belangen binnen de VvE. U heeft een huurovereenkomst met ZVH. Daarom blijft ZVH ook uw eerste aanspreekpunt.

Afspraken in een huishoudelijk reglement

Zodra u gaat wonen in een gemengd complex ontvangt u samen met uw huurovereenkomst een exemplaar van het Huishoudelijk Reglement van het woongebouw waar u gaat wonen. In een huishoudelijk reglement staan afspraken en regels over het gebruik en wonen in het gebouw. De afspraken in het huishoudelijk reglement gaan vóór op de regels die zijn opgenomen in het huurreglement van ZVH. Bij eventuele overtredingen van de afspraken kan het bestuur van de VvE boetes opleggen aan ZVH. ZVH belast deze door naar de huurder die de boete heeft veroorzaakt. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld het roken in de gemeenschappelijke ruimtes zoals de lift, verkeerd parkeren in garages, fietsen plaatsen op de galerij en het plaatsen van spullen in de gemeenschappelijke ruimtes.

U maakt gebruik van een oude versie van Internet Explorer. Daardoor zien sommige onderdelen van de website er niet juist uit. We adviseren u om via deze link gratis een nieuwe versie te downloaden.

Sluiten